Algemeen nieuws

Vandaag, vrijdag 12 april was het de hele dag feest! Ons nieuwe gebouw werd officieel geopend. Ook het grote speelplein werd officieel in gebruik genomen.

Alle 280 kinderen van de basisschool, de peuters van de peutergroep, ouders en genodigden werden op het nieuwe plein opgewacht door directeur Ineke Neerhof. Omdat er deze dag ook Koningspelen gespeeld werden, zag het er extra feestelijk uit. Veel kinderen zijn in het oranje of de kleuren van de vlag verkleed.

Aan wethouder Anjo Bosman de eer om de openingshandeling te verrichten. En dat was best spannend, want valkerij Schaap is aanwezig met Taibu, een prachtige grote roofvogel. Taibu komt over het plein vliegen mét de sleutel en landt keurig bij de wethouder op de arm. Na de overhandiging van de sleutel, ontvangen alle leerlingen van de Ouderraad een mooi cadeau voor het nieuwe plein. Een freeplayer, een mobiele sportinstallatie waarmee je allerlei verschillende netsporten kan spelen. Ron ten Broeke van methode BeweegWijs, welke op school al enkele jaren is ingevoerd, heeft ook een cadeautje. Een moderne variant van de houten stelten. Maar we kregen zélf ook een cadeau. De betrokken aannemer, de installateurs en architecten boden ons een cheque aan, ter waarde van 1000 euro.

Na de opening volgde er een heerlijk koningsontbijt voor de peuters en de kinderen van groep 1 t/m 5 om daarna lekker op het nieuwe plein Koningsspelen te doen. De andere groepen gingen na een koningslunch aan de slag.